Illegaal vuurwerk nitraat nitraatbom poolse nitraat fenixNIEUW-LEKKERLAND – Een vader uit Nieuw-Lekkerland heeft deze week ruim twintig Poolse Fenix nitraten van zijn zoon afgegeven op het politiebureau in zijn woonplaats. Het gaat volgens wijkagent Eswin Otte om ‘illegaal en levensgevaarlijk vuurwerk’. “Deze vader heeft zijn verantwoording genomen. Een prima actie,” vindt Otte.

Volgens de Lekkerlandse wijkagent wist de vader niet precies om wat voor vuurwerk het ging. “Hij kwam hier langs, omdat hij het niet vertrouwde. Al snel bleek het te gaan om levensgevaarlijk vuurwerk. De nitraten zijn in beslaggenomen en worden vernietigd.”

De zoon zal thuis door zijn vader worden aangesproken. Vanuit de politie volgt ditmaal geen straf. Otte: “Maar wie de komende tijd door ons wordt betrapt, wordt aangehouden.”

Afhankelijk hoe zwaar de overtreding is, krijgt de overtreder een boete of gevangenisstraf. Jongeren kunnen (bij minder zware overtredingen of misdrijven) ook voor een Halt-straf in aanmerking komen.

Illegaal vuurwerk nitraat nitraatbom poolse nitraat fenix

IMG_3812 (Large)