Gemaal KinderdijkKINDERDIJK – Een molenaar heeft maandagavond 30 november 2015 een lekkage ontdekt in de kade van de Hoge Boezem bij Kinderdijk. Waterschap Rivierenland schaalde direct op en ging aan de slag om het lek te dichten. De lekkage bevond zich in de kade tussen de zesde en de zevende molen van de Overwaard. Onmiddellijk na de melding van de lekkage is het waterschap begonnen met reparatiewerkzaamheden.

De lekkage is gedicht met behulp van klei en een deel van de kade is afgedekt met dijkzeil. Ook het waterpeil is voorlopig verlaagd. “Dit hebben we gedaan om de druk er af te halen, zodat de nieuwe klei kan inklinken. Gezien de gunstige weersverwachtingen verwacht het waterschap geen verdere problemen,” zo laat een woordvoerster van het waterschap weten.

De kade bij de Hoge Boezem is volgens de zegsvrouw slecht. “Het is heel belangrijk dat we die Hoge Boezem snel gaan aanpakken. Hij staat bij ons hoog op de prioriteitenlijst. Volgend jaar gaan we daarmee van start.”

Foto: Waterschap Rivierenland.

De gemalen draaien op volle toeren om de regenval naar de rivier te malen en het waterpeil van de boezem laag te houden.

De gemalen draaien op volle toeren om de regenval naar de rivier te malen en het waterpeil van de boezem laag te houden.