20151123_150536 (Medium)ALBLASSERDAM – Sinds enkele dagen worden met een speciale opnameauto van het bedrijf Cyclomedia beelden gemaakt van alle straten in Alblasserdam. De foto’s kunnen worden gebruikt door de gemeente Alblasserdam voor onder meer het beheer van de openbare ruimte, maar ook om de WOZ-waarde van woningen en bedrijfspanden vast te kunnen stellen. De beelden zijn, in tegenstelling wat soms wordt gedacht, niet voor Google Streetview en zijn ook voor particulieren niet beschikbaar.

Niet voor Google Streetview
“Wij leveren alleen aan professionele gebruikers. De gemeenten gebruiken de beelden naast het bepalen van de WOZ-waarde, vaak ook voor bijvoorbeeld het verkeersbordenbestand, het groenbestand en het lantaarnpalenbestand. Kortom: voor het beheer van de openbare ruimten,” aldus een medewerkster van Cylcomedia.

Gezamenlijke inkoop
De beelden worden gezamenlijk ingekocht door Alblasserdam en SVHW. SVHW is het samenwerkingsverband van 25 gemeenten in Zuid-Holland. Het samenwerkingsverband houdt zich met name bezig met het innen en heffen van lokale belastingen.

Vier weken
In het totaal rijden er op de wereld 41 opnameauto’s van Cyclomedia rond, waarvan 20 in Nederland. Om alle straten in het dorp in beeld te brengen, zijn vier tot zes weken nodig.

20151123_150536 (Medium)

20151123_150531 (Medium)