DSC06136 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Brandweerman Bas Lagendijk (60) heeft vrijdagavond 6 november 2015 in de brandweerkazerne in Nieuw-Lekkerland, uit handen van burgemeester Dirk van der Borg een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Lagendijk, die inmiddels in Oud-Alblas woont, was sinds 1977 lid van de vrijwillige brandweer van Molenwaard. Vorige week nam hij afscheid.

De heer Lagendijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Betrokkene is werkzaam bij Verzijl Schildersbedrijf BV. Daarnaast is vanaf 1985 vrijwilliger bij de IJsclub De Molenhoek. Vooral in de ijsperiode ondersteunt Lagendijk de organisatie van de wedstrijden. Ook draagt hij zorg voor het onderhoud aan de ijsbaan. In de zomerperiode onderhoudt hij het gebouw en de baan.

De onderscheiding vond plaats tijdens de korpsavond van Brandweer Nieuw-Lekkerland. Vorige week organiseerden Bas’ collega’s een laatste uitruk in de vorm van een oefening langs de Elzenweg.

Foto’s: Niels van Loon.

DSC06091 (Medium) DSC06112 (Medium) DSC06136 (Medium) DSC06141 (Medium) DSC06142 (Medium) DSC06148 (Medium)