IMG_1108 (Medium)ALBLASSERDAM – Ruim honderd verklede kinderen en ouders hebben zaterdagavond 31 oktober 2015 Halloween gevierd in Alblasserdam. De kinderen liepen griezelend, gillend, lachend en snoepend door de straten in wijk Kinderdijk in Alblasserdam. Bij de 25 huizen waar een pompoen voor de ramen stond, werd aangebeld en kregen de bewoners de keuze tussen ‘trick or treat’ (waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of een iets lekkers krijgen).

Spooktuin
Sommige bewoners hadden erg veel werk van de versieringen gemaakt. Zo was er langs de Donkersloot zelf een hele spooktuin aangelegd waar zombies en heksen rondliepen. Verder werden er met beamers griezelige beelden geprojecteerd op de ramen. De griezeltocht door de wijk eindigde bij de grote speeltuin aan de Fop Smitstraat.

Burgernet
Halverwege de avond raakte één van de kinderen kwijt. Omdat de 8-jarige jongen nergens te bekennen was, werd Burgernet ingezet. Een paar seconden na de oproep, was de jongen al weer terecht en werd de actie afgesloten.

Organisatie
De organisatie van het feest was in handen van Nathasja Chitaroe. Eerder werd in dit artikel vermeld dat ook de Speeltuinvereniging in de organisatie zat. Dat blijkt onjuist te zijn.

Herkomst
De officiële feestdag valt op 31 oktober. De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november).

IMG_1057 (Medium) IMG_1066 (Medium) IMG_1072 (Medium) IMG_1075 (Medium) IMG_1076 (Medium) IMG_1082 (Medium) IMG_1089 (Medium) IMG_1092 (Medium) IMG_1108 (Medium) IMG_1112 (Medium) IMG_1114 (Medium) IMG_1120 (Medium)

Chantal 1 (Medium) Chantal 2 (Medium)

Deel dit bericht via...