20151029_084539(0) (Medium)ALBLASSERDAM – Tussen woensdag 28 en donderdagochtend 29 oktober 2015 zijn opnieuw ruiten van bushokjes vernield in Alblasserdam. De vandalen sloegen onder meer toe langs de Van Hogendorpweg (Halte Abraham Kuyperstraat), de Van Eesterensingel (ter hoogte van Van der Vlist) en de Rijnstraat (bij het busstation). Afgelopen weekend werden er ook al vijf ruiten vernield, een putdeksel uit de straat gehaald en met afval en bloempotten gegooid.

Fel op
Burgemeester Jaap Paans laat weten de vernielingen in het dorp hoog op te nemen. “Dit is buitensporig asociaal gedrag. Het voelt als een gecoördineerde, geplande actie. Ik ben hier als burgemeester fel op,” stelde Paans dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering na vragen van Teus Stam van de ChristenUnie.

Uitvoerig onderzoek
Paans liet weten opdracht te hebben gegeven voor een uitvoerig onderzoek. “Een onderzoek door onze eigen mensen en door de politie. We bekijken of er een patroon is en of er sprake is van één dader of dadergroep of meerdere daders / dadergroepen. Ik hou er zomaar rekening mee dat de ene actie niet met de andere actie te maken heeft.”

Camerabeelden
De burgemeester vervolgde: “Verder kan ik melden dat er camerabeelden worden uitgelezen door de politie in de hoop dat daar zinnige aanknopingspunten gevonden worden. Alblasserdammers roep ik op om verdachte situaties bij de politie te melden en 112 te bellen wanneer dat nodig is.”

Onveiligheid
Paans besloot met: “Het is denk ik iets waarvan we ons moeten realiseren dat, daar waar we denken dat onveiligheid van buiten het dorp komt, we af en toe moeten beseffen dat onveiligheid en vandalisme ook van binnen het dorp komt.”

Tips
Wie iets heeft gezien of gehoord dat met de vernielingen te maken kan hebben, wordt verzocht deze informatie te delen met de politie via het nummer 0900-8844. Bij heterdaadmeldingen mag direct 112 gebeld worden.

Ook in omliggende Papendrecht en Ridderkerk zijn deze week ruiten van bushokjes gesneuveld. Net als in Alblasserdam zijn ook daar de daders nog onbekend.

20151029_084539(0) (Medium)

20151029_084549 (Medium) 20151029_100714 (Medium) 20151029_100847 (Medium)