DSC_9763ALBLASSERDAM – De speelplaats aan de Paulus Potterstraat in Alblasserdam heeft de afgelopen tijd een stevige opknapbeurt gehad. De speelplaats werd vrijdag 23 oktober 2015 geopend door wethouder Peter Verheij. Vervolgens organiseerden de bewoners van de straat activiteiten voor de kinderen uit de buurt.

Bewoners hadden de gemeente benaderd met het verzoek om de speelplaats te renoveren. “De speelplek was inderdaad inmiddels toe aan een opknapbeurt. In samenwerking met de bewoners hebben wij een renovatieplan opgesteld en uitgevoerd. Dit heeft geleid tot een prachtige nieuwe speelplaats,” aldus woordvoerster Ilona Binnerts van de gemeente Alblasserdam.

De huidige speeltoestellen hebben plaatsgemaakt voor nieuwe speeltoestellen en er is een nieuwe valondergrond van kunstgras en bestrating aangebracht. Tevens is een deel van de beplanting verwijderd om meer zicht op de speelplaats te krijgen.

Het naastgelegen trapveld bij de Ferdinand Bolstraat is op verzoek van de bewoners onaangetast gebleven; wel is een hek geplaatst aan de kant van de singel.

Foto’s: Wim Roos.

DSC_9763

DSC_9726

DSC_9730

DSC_9742

DSC_9744

DSC_9774