IMG_0144 (Medium)ALBLASSERDAM – Twaalf diskjockeys uit de regio zijn zaterdag 24 oktober 2015, vanuit een woning aan de Dam in Alblasserdam, gestart met een 24-uur live-uitzending via internet. De opbrengst gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Initiatiefnemer van de actie is Danny Marree (DJ Dyme) uit Alblasserdam. “Mijn broertje Dylan heeft de spierziekte SMA type 2. Hij heeft hierdoor een beperkte levensverwachting. Het is zonde om niets te doen,” vertelt de 20-jarige student en dj.

Live-uitzending
Danny bedacht een actie: 24 uur lang live muziek uitzenden met verschillende deejays uit de regio, om zodoende geld op te halen voor onderzoek naar de progressieve spierziekte van zijn broertje. “Een sponsorloop vond ik te ouderwets. Vandaar dat ik heb gekozen voor een live-uitzending via internet. Nu kan ik met mijn hobby mijn steentje bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen als mijn broertje. Dat doe je gewoon voor zo’n klein ventje,” glimlacht Danny terwijl hij Dylan op zijn arm neemt.

Klok
De deejays zijn zaterdagmiddag 12.00 uur een begonnen en gaan 24 uur en misschien zelfs 25 uur lang door. Danny: “De klok gaat een uur terug. We moeten nog even kijken hoe we dat gaan doen. We zenden sowieso 24 uur uit.”

Sponsoren
De dj’s zijn te volgen via deze website. Via deze link is meer informatie te vinden over het initiatief en er kan gesponsord worden. Elk bedrag is van harte welkom. Er is inmiddels al bijna 1500 euro opgehaald. Ook na de uitzending kan er nog gesponsord worden. Het opgehaalde geld gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds dat de campagne ‘Help SMA de wereld uit’ is gestart. Het fonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing van SMA. Daarnaast wordt er ingezet op verbetering van de kwaliteit van het leven van de patiënten van nu.

Youtube
Daags na de live-uitzending worden de beelden van de 24-uursactie op Youtube gezet. Het initiatief is ook via Facebook te volgen.

IMG_0144 (Medium)

IMG_0136 (Medium)

IMG_0152 (Medium) IMG_0163 (Medium) IMG_0165 (Medium)