Fietsers-op-de-dijk-in-Alblasserdam-bij-ondergaande-zonALBLASSERDAM – FC Het Smalle Zadel organiseert voor de vijfde keer een fietstocht van zestig kilometer door de Alblasserwaard. De tocht wordt gehouden op zaterdag 24 oktober 2015 en gaat om 09.30 uur van start bij De Spil 50 in Alblasserdam. De deelnemers worden naar eigen wens opgedeeld in een groep met een gemiddelde snelheid van 24 km/ uur en een groep met een gemiddelde snelheid van 30 km/uur.

Erwtensoep
Na afloop van de toertocht is er om 13.30 uur voor 25 deelnemers plaats om erwtensoep te nuttigen in de Havenkerk aan de Ieplaan in Alblasserdam. Snerteters worden verzocht om dit bij hun aanmelding aan te geven. Wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Fietsen met beperking
Mensen die mee willen fietsen, kunnen zich aanmelden bij Hink Bultema via 078 6918182 of bultema@planet.nl. Er is geen inschrijfgeld. Wel wordt gevraagd om een vrijwillige gift. Deze vrijwillige gift is dit jaar bestemd voor het project “fietsen door mensen met een beperking”. Brian Nugteren uit Alblasserdam is een van de deelnemers van dit project. Brian werkt bij Bolder Bikes in Sliedrecht ASVZ (fietsreparatie). Als hobby fietst en traint hij bij PRC Spijkenisse. Brian fietst zelf de tocht mee en vertelt tijdens het nuttigen van de erwtensoep over zijn fietsen bij PRC Spijkenisse.

Update: Er reden 24 fietsers mee. Twintig mensen schoven aan bij de ‘snertmaaltijd’. Er is 255 euro opgehaald voor het bovengenoemde doel.