CRsGBpEWoAAObGR (2)ALBLASSERDAM – De politie heeft maandag 19 oktober 2015 een snelheidscontrole gehouden op de West-Kinderdijk en het Cortgene in Alblasserdam. Meerdere klachten waren de aanleiding hiervoor. De controle werd gehouden in de zones waar tijdelijk een maximumsnelheid geldt van dertig kilometer per uur in verband met wegwerkzaamheden.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 kilometer per uur. De bestuurder kreeg, net als de negen andere overtreders geen boete, maar een waarschuwing. De politie wilde met de actie inzichtelijk maken hoe hard er wordt gereden.

Verder werden fietsers gecontroleerd op hun plaats op de weg. Vijftien fietsers deden het verkeerd. Ook zij kregen alleen een waarschuwing.

Binnenkort wordt er op de dijk opnieuw gecontroleerd op snelheid. Dan worden er wel boetes uitgeschreven.

Foto: Politie Alblasserdam.

CRsGBpEWoAAObGR (2)

CRsGBpEWoAAObGR