DSC_1058 (Medium)ALBLASSERDAM – Wat begon met een kort verhaal voor de preek om de kinderen aan te spreken is uitgegroeid tot een groot succes in boekvorm. Zo’n groot succes zelfs dat eerste druk binnen anderhalve maand was uitverkocht. Deze week werd de tweede druk (500 boeken) in ontvangst genomen bij de drukker. “Ik had nooit durven hopen dat het zo goed ontvangen zou worden”, zegt een trotse dominee Jan Reijm van de Ichthuskerk in Alblasserdam.

Mooie gesprekken
“Landelijke aandacht, een eigen website en nu zelfs een tweede druk van het boek vind ik heel bijzonder. Het is mooi om van mensen die ik zelf niet ken mooie reacties op het boek te krijgen. Er hebben naar aanleiding van de verhalen in het boek al heel wat mooie gesprekken plaatsgevonden. Het mooiste vind ik nog om te horen dat het echt helpt om met kinderen een goed gesprek over God te hebben,” vervolgt de voorganger.

Tim en Sophie
Tim en Sophie, de kinderen die dominee Reijm in het leven riep, zijn zondags niet meer weg te denken voor de preek in de Ichthuskerk in Alblasserdam. De verhalen zijn zo herkenbaar en spreken zo aan, dat door een verzoek uit de gemeente deze zijn gebundeld in vijftig verhalen en aangevuld met tekeningen van kinderen uit de gemeente. Het zijn korte verhalen met een verwijzing naar een bijbelgedeelte en een vraag om over na te denken.

Grote verbouwing
Dat het vijftig verhalen zijn is geen toeval. Dit jaar bestaat de Ichthuskerk vijftig jaar en staat er een grote verbouwing voor de deur. De opbrengst van het boek is hiervoor bestemd. Meer informatie is te vinden op www.timensophie.nl.

DSC_1058 (Medium)