IMG_7456 (Medium)ALBLASSERDAM – Ad van der Waal heeft donderdagavond 1 oktober 2015 in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam een reis voor twee personen naar Nepal gewonnen. De Alblasserdammer bezocht, net als zo’n 160 andere mensen, de benefietavond voor Nepal en maakte daarmee kans op de reis. Aan het eind van de avond bleek hij de gelukkige winnaar te zijn. Van der Waal neemt zijn partner Tineke Labee mee naar het Aziatische land.

“Het wordt de derde keer dat we naar Nepal gaan. 25 jaar geleden zijn we er namelijk twee keer op vakantie geweest,” vertelde Van der Waal. Tijdens de reis bezoeken de Alblasserdammers onder andere een lokaal project dat mede door deze benefietavond gesteund wordt.

Nepal
Nepal werd enkele maanden geleden getroffen door zware aardbevingen. Meer dan zevenenhalfduizend mensen kwamen om het leven en velen zijn nog steeds vermist. Van de overlevenden waren de huizen en hun levens ingestort. Door de aardbevingen is ook het toerisme in elkaar gezakt, terwijl dit één van de voornaamste inkomstenbronnen is van de Nepali. Landvast wilde met een thema-avond Nepal weer terug in de schijnwerpers zetten. “Nepal heeft namelijk heel veel moois te bieden, waaronder natuurlijk de wereldberoemde Mount Everest,” stelde de organisatie.

Indrukwekkende film
Bezoekers kregen tijdens de benefietavond een welkomstdrankje en een hapje uit de Nepalese keuken. Daarna volgde een interessante ontmoeting met René de Bos. De Bos bereikte als eerste Nederlander de top van de Mount Everest in 1990. Vervolgens kregen de bezoekers de film ‘Everest’ te zien. In deze film worden twee teams van bergbeklimmers gevolgd die onder ondraaglijke omstandigheden de top van de Mount Everest proberen te bereiken. De film maakte op het publiek diepe indruk.

Berg chocola
Aan het einde van de avond vond de verloting van de hoofdprijs en tweede prijs plaats. Deze tweede prijs, een berg chocola, ging naar (dokter) J. W. Zuijderhoudt. De prijsuitreiking werd gedaan door Mount Everest beklimmer René de Bos.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond. De opbrengst wordt binnenkort bekendgemaakt.

IMG_7456 (Medium)

IMG_7443 (Medium) IMG_7444 (Medium) IMG_7467 (Medium) IMG_7470 (Medium)