verkleind12sept3ALBLASSERDAM – Voetbalvereniging Alblasserdam (VVA) heeft zaterdag 12 september 2015, in een spannende thuiswedstrijd tegen Nivo Sparta uit Zaltbommel, het nieuwe voetbalseizoen geopend. Voorafgaande aan de wedstrijd werd een nieuw, modern scorebord in gebruik genomen. De rust kreeg een speciale lading door het optreden van speciale gast Jan Dirk Stouten, waarbij hij het eerste exemplaar van de presentatiegids van VVA aan voorzitter Arjan Maat overhandigde.

Het bord werd onthuld door Bjorn van Dijl, onder andere eigenaar van Grand Café Willaerts en Il Mercato in Papendrecht. Het Grand Café is hoofdsponsor van het digitale bord. “Het is een uniek exemplaar waar we enorm blij mee zijn. Een stukje professionaliteit dat past bij onze club. Behalve dat het bord de score bijhoudt, biedt het ook mogelijkheden voor aanvullende informatievoorziening, zoals de volgende wedstrijd en de pupil van de week. Bovendien biedt het bord mogelijkheden voor sponsoren om reclame te maken,” verklaart een trotse Pierre Busé, voorzitter van de sponsorcommissie van de voetbalvereniging. Naast hoofdsponsor Willaerts hebben ook Data Displays, Maat, Hak BV, Coatinc, Schoonewil Elektrotechniek, Brassto en Stainalloy Nederland BV een stevige bijdrage geleverd om de realisatie mogelijk te maken.

Jan Dirk
Tijdens de rust vond een ander hoogtepunt plaats. Jan Dirk Stouten, bekend van TV Rijnmond en Feyenoord-kenner bij het tv-programma Voetbal Inside, kwam tijdens de rust het veld oplopen. Tot dat moment was zijn komst geheim. Stouten was door de Alblasserdamse voetbalvereniging gevraagd om voorzitter Arjan Maat in het zonnetje te zetten, vanwege twee mijlpalen waar de club bij wilde stilstaan. Dit betrof het tienjarig hoofdsponsorschap van logistiek dienstverlener Maat en het feit dat directeur van dit bedrijf, Arjan Maat, zich inmiddels drie jaar voorzitter van de Alblasserdamse voetbalclub mag noemen. Om die reden werd de voorzitter naar voren geroepen en overhandigde Jan Dirk Stouten het eerste exemplaar van de nieuwe presentatiegids van VVA.

Roerige jaren
Schouten memoreerde aan de roerige jaren van de club: “Die zware periode heeft deze voorzitter heel veel tijd en energie gekost om de club weer te brengen tot het niveau waar het nu is.”

Eindstand
Na de rust pakten beide elftallen de draad weer op. Helaas konden er op het nieuwe scorebord geen cijfers tevoorschijn komen. Het bleef 0-0.

verkleind12sept3

12sept5verkleind (Medium) verkleind12sept1 (Medium) verkleind12sept2 (Medium) verkleind12sept4 (Medium) verkleind12sept6 (Medium)