molenmarkt--©ceesvdwal_7 (Medium)KINDERDIJK – ‘Samen voor elkaar’ is het motto van het Kinderdijkse speeltuincomité ‘Het Balkengat’. Samen en met elkaar werd ook op vrijdag 11 september 2015 de traditionele Molenmarkt georganiseerd door vele Kinderdijkse vrijwilligers. Naast de organisatie van de markt zorgen zij er tevens voor dat het dorp verlicht wordt tijdens de Kinderdijkse lichtweek; een traditie die al heel wat jaren veel bezoekers trekt. Bezoekers die van heinde en ver komen om de verlichte molens te bewonderen. Op vrijdag 11 september 2015 werden niet alleen de molens, het dijklint en de straten van het molendorp prachtig verlicht, maar stond ook vrijwilliger Cor Zwakhals in de schijnwerpers.

25 jaar
Al vijfentwintig jaar is Cor het vaste gezicht voor de standhouders die door hem ontvangen worden en steevast op een vriendelijk welkomstwoord kunnen rekenen. De jubilaris werd daarom, zonder dat hij het vooraf wist, in het zonnetje gezet met een toespraak van de coördinator van het comité. Hij kreeg diverse geschenken en uiteraard vriendelijke woorden van bewoners, standhouders en bezoekers van de Kinderdijkse molenmarkt.

Succes
De feeststemming zat er goed in en werd samen met het mooie weer nog verder verhoogd met de klanken van feestband ‘De Nootvoorziening’ uit Nieuw-Lekkerland. Mede dank zij Cor en vele andere vrijwilligers werd de Molenmarkt 2015 weer een daverend succes.

Hogere opbrengst
De opbrengst van de markt, die bestemd is voor het onderhoud van de speeltuin, was hoger dan voorgaande jaren en wordt dit jaar onder andere besteed aan een nieuw hekwerk. “Door vrijwilligers als Cor snijdt het mes aan meerdere kanten: het zorgt voor saamhorigheid in het dorp, publiciteit voor de molens en speelvertier voor de kinderen,” vatte Ron Both van het speeltuincomité samen.

Foto’s: Cees van der Wal, Cor en Tineke den Boer en Peter Stam.

IMG_7983 (Medium)

In deze molen hangen visnetten, zoals die ook 70 jaar geleden te drogen hingen.

IMG_3351 (Medium) IMG_3378 (Medium) IMG_3384 (Medium) molenmarkt--©ceesvdwal (Medium) molenmarkt--©ceesvdwal_3 (Medium) molenmarkt--©ceesvdwal_7 (Medium)

IMG_2833 (Medium) IMG_2848 (Medium)