IMG_3562 (Medium)ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft maandag 14 september 2015, met het blazen op een hoorn, het startsein gegeven voor het 25e Havenfestival. Hij deed dit na een toespraak in cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Niet veel later gaf PJG Toneel uit Streefkerk een komische toneelvoorstelling, die zich afspeelde op een strand. De komende week zijn er talloze activiteiten in het dorp, met als afsluiting de grote braderie op zaterdag 19 september.

Dinsdagavond treden diverse koren op bij / in Landvast. Woensdag vinden onder meer de vlottenrace, een tienerdisco en de poppenkast plaats.

Gondelvaart
Donderdag wordt de Raboclubkasrun gehouden. Verder is er een openluchtbioscoop en ligt er in de haven een voormalige mijnenveger. Vrijdag is er op het Raadhuisplein en taptoe. Op het water is er een gondelvaart. Verder zijn er in diverse horecagelegenheden (muziek) feesten.

Braderie
Zaterdag start om 09.00 uur een grote braderie. Er zullen kramen staan op de Dam, Het Cortgene, De Haven en het Zuiderstek. Om 11.00 uur treden in het amfitheater koren op. Tegelijkertijd vertrekken vanuit de Haven dertig speedboten voor de Korteland Run. Vanaf 13.00 uur treden de Crazy Piano’s op op het Raadhuisplein. Verder zullen bedrijven zich presenteren.

Korenslag
Om 19.00 uur start in Landvast de Korenslag, waaraan vijf koren uit de regio aan mee zullen doen. PSP Geluid zal dit jaar, in verband met het 25 jarig bestaan van het Havenfestival, zorgen voor een integrale uitzending,via internet: korenslag2015.is.savvy.nl.

Unbend
Vanaf 20.30 uur treedt op het buitenterrein bij Landvast de coverband Unbend op. Dit optreden duurt tot aan de vuurwerkshow.

Vuurwerk
Om 22.45 uur wordt de feestweek afgesloten met een vuurwerkshow in de Haven van Alblasserdam. Verder vinden er weer diverse feesten plaats in diverse horeca.

Programma
Meer informatie over de programmering van het Havenfestival is te vinden op deze website.

Tentoonstelling
De hele week is er in Landvast een tentoonstelling over 25 jaar Havenfestival in Alblasserdam. Er zijn vijftig foto’s te bezichtigen.

IMG_3496 (Medium) IMG_3518 (Medium) IMG_3534 (Medium) IMG_3535 (Medium) IMG_3536 (Medium) IMG_3556 (Medium) IMG_3562 (Medium) IMG_3585 (Medium) IMG_3591 (Medium) IMG_3617 (Medium)