IMG_0047 (Medium)ALBLASSERDAM – Het was zaterdag 22 augustus 2015 voor zowel de automobilisten, als de voetgangers en fietsers duidelijk even wennen bij het nieuwe zebrapad tussen winkelcentrum Makado en de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Vertwijfeld lieten automobilisten voetgangers, maar ook fietsers voorgaan. Afgelopen week knalden de stratenmakers van Timmer-Verzijl de voetgangersoversteekplaats er in twee dagen in.

Het zebrapad werd tijdens de reconstructie van het Wilgenplein weggehaald en vervangen voor een plateau. Dit zorgde bij een aantal mensen voor verwarring, omdat voor hen niet duidelijk was wie nu voorrang had. Op verzoek van de winkeliers en de buurtbewoners werd de oversteekplaats door de gemeente teruggeplaatst.

Nu het zebrapad er ligt, wordt van automobilisten verwacht dat zij voetgangers op die plek weer voor laten gaan. Fietsers hebben op hun wegdeel haaientanden en hebben dus geen voorrang met oversteken.

IMG_0047 (Medium)

20150819_164103 (Medium)