IMG_0425 (Medium)ALBLASSERDAM – Acht mannen en twee vrouwen trokken zaterdagmiddag 22 augustus 2015 flink wat bekijks toen zij in Alblasserdam al slootjespringend door de weilanden richting de Boezem bij Kinderdijk liepen. De vriendengroep startte bij de Waterpeper. Een enkeling lukte het om bij de eerste sloot droog aan de overkant te komen. De daaropvolgende sloten waren echter veel te breed om over heen te springen.

Modder
De meegebrachte polsstokken bleken minder goed te werken dan gedacht. Ze werden bij de Waterpeper achtergelaten. Het resultaat was dat, nadat het tiental veertien sloten,een paar koeien, paarden en schapen gepasseerd had, volledig onder de bagger arriveerde bij de witte brug over de Boezem. Daar gingen de deelnemers via de brugleuning te water, om zich zodoende te ontdoen van alle stinkende modder.

Traditie
De vrienden, variërend in de leeftijd van zestien tot 47 jaar, sprongen vorig jaar en dat jaar daarvoor ook al in de baggerige sloten in het Damdorp. “Het startte met een geintje, maar het is inmiddels een traditie aan het worden. We waren eerst met die man. Dit jaar deden er al tien mee. Volgend jaar hopen we op nog meer deelnemers. Iedereen is op de laatste zaterdag van de zomervakantie welkom om mee te doen,” aldus één van de deelnemers.

Barbecue
Nadat de mannen en vrouwen zich hadden opgefrist, werd er genoten van een barbecue.

Foto’s: Peter Stam.

IMG_0335 (Medium) IMG_0348 (Medium) IMG_0370 (Medium) IMG_0387 (Medium) IMG_0425 (Medium) IMG_0430 (Medium) IMG_0454 (Medium) IMG_0477 (Medium) IMG_0485 (Medium) IMG_0498 (Medium) IMG_0500 (Medium) IMG_0521 (Medium) IMG_0527 (Medium) IMG_0550 (Medium)