262338_175317765860596_1585630_nALBLASSERDAM – De DJ- marathon die zaterdag 22 augustus 2015 op het Raadhuisplein in Alblasserdam gehouden zou worden, gaat niet door. De veiligheid van het evenement kan volgens de gemeente en de politie onvoldoende worden gewaarborgd. De marathon was onderdeel van het nieuwe muzikale festival ‘Amfival’.

Zure appel
Organisator Sander van Heusden is teleurgesteld: “Dit is een zure appel, want er zit al veel tijd in het voorbereiden. Nadat het eerste veiligheidsplan negatief was beoordeeld, hebben we aanpassingen gedaan. Helaas was dit onvoldoende. Zeer teleurstellend.”

Vrij inloop
Toch wil Van Heusden de moed niet opgeven: “Het weerhoudt mij er niet van om te kijken of het evenement op een later tijdstip dit jaar en anders volgend jaar gehouden kan worden. Ik organiseer dit vanuit cultureel oogpunt. Er hoeven wat mij betreft niet heel veel mensen op af te komen. Het liefst wil ik iets organiseren met een vrije inloop. Zodat mensen kunnen kiezen of ze een paar minuten komen luisteren of dat ze een paar uur blijven.”

Strenger
Door recente incidenten als het ongeval met de monstertruck in Haaksbergen en een omgevallen hoogwerker in Oosterwolde zijn de regels voor het organiseren van evenementen strenger geworden. “Het is heel moeilijk om de veiligheidsrisico’s goed in te schatten. Zeker omdat het niet duidelijk is hoeveel mensen er op af zouden komen. Als er vijftig man op af komt, is het geen probleem, maar als er ineens duizend mensen naartoe komen, kom je beveiliging te kort. Vroeger kon je dit met een aantal vrijwilligers oplossen; tegenwoordig moet het allemaal via de professionals,” aldus Van Heusden.

Lokale DJ’s
Tijdens de DJ-marathon zouden van 11.00 uur ‘s ochtends tot 23.00 uur ‘s avonds lokale diskjockeys optreden.

Jowa
De Jowa Band Boost, ook onderdeel van Amfival, gaat zaterdag 12 september op het Zuiderstek wel gewoon door.

Foto: Facebook / Sander van Heusden.

262338_175317765860596_1585630_n