IMG_4759 (Medium)ALBLASSERDAM – De twintig nieuwe woningen in woningbouwproject ‘De Bovenmeester’ langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam worden nog voor het einde van de maand opgeleverd. Dat laat Reuvers Bouw en Ontwikkeling desgevraagd weten. Op het gebouw waar tot voor kort het oude Tros-gebouw stond, staan nu acht woningen.

Voor die woningen staat de (gerenoveerde) voorgevel van het oude Tros-gebouw. Direct aan de dijk zijn zeven woningen gebouwd. Even verderop staan vier tweekappers en één villa. Tot slot zijn er een speeltuintje en een brug naar wijk Kinderdijk aangelegd.

Na de bouwvak wordt de laatste hand gelegd aan de buitenruimte. In het najaar wordt het project afgerond met het planten van bomen.

Het nieuwbouwproject, dat vroeger ‘Noord en Landzigt’ heette, kent een lange historie. Het heeft vooral vertraging opgelopen door de aanvullende eisen die het waterschap stelde.

De naam ‘De Bovenmeester’ refereert naar het verleden van De Tros, waar vroeger de Julianaschool was gevestigd. Na de bouw in 1882 is hier vele jaren onderwijs gegeven. De afgelopen jaren stond het pand leeg.

Foto’s: Peter Stam.

IMG_4724 (Medium) IMG_4727 (Medium) IMG_4739 (Medium) IMG_4743 (Medium) IMG_4754 (Medium) IMG_4759 (Medium) IMG_4769 (Medium)