IMG_4358 (Medium)ALBLASSERDAM – In recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam zijn deze week nieuwe picknicktafels, een paar nieuwe bankjes en een trapje bij het vlot in het water in gebruik genomen. De officiële ingebruikname werd gedaan door wethouder Arjan Kraijo. Hij trok, samen met één van de bezoekers van het Lammetjeswiel, een grote strik los en deelde vervolgens aan de aanwezigen waterijsjes uit.

Niet definitief
De nieuwe bankjes staan aan de rand van het strandje en bieden uitzicht over het water. “Zo kunnen ouders hun kinderen nog beter in de gaten houden. Ze zitten heerlijk,” vertelt Alblasserdammer Jan Wijninga, die zich hardmaakt voor een mooie en gezellig recreatiegebied. De plaatst van de bankjes en picknicktafels is overigens nog niet definitief: deze zomer wordt gekeken of ze op de juiste plek staan.

Prullenbakken
Ook de prullenbakken zijn aangepast. “De bovenkant is nu zo klein, dat bijvoorbeeld de anderhalfliterpakken er niet doorheen passen. Door de vernauwing weg te halen, is dat wel mogelijk,” weet Wijninga.

Trapje
De vlonder in het water is deze week weer voorzien van een trapje, zodat zwemmers makkelijk en veilig op het vlot kunnen klimmen.

Pomp
De pomp die afgelopen zomer in het water lag ter voorkoming van blauwalg, blijft ook deze zomer draaien. Op hele warme dagen gebeurt dat zelfs twee keer zo lang als anders (acht uur in plaats van vier uur) om op die manier zoveel mogelijk koel en zuurstofrijk water naar de oppervlakte te pompen zodat blauwalg minder kans krijgt om te ontstaan. “Het water dat naar boven gepompt wordt, is wel een stuk kouder, maar het is met een watertemperatuur van dik twintig graden nog steeds prima zwemwater,” aldus Wijninga, die op Facebook de pagina over het Lammetjeswiel actief bijhoudt.

Opknapbeurt
De afgelopen jaren heeft het niet de aandacht gekregen die het verdient en dat gaat veel inwoners en ook het gemeentebestuur aan het hart. Daarom krijgt het Lammetjeswiel een grote opknapbeurt zodat het weer een aantrekkelijk recreatiegebied is voor jong en oud. Doel is het duurzaam te verbeteren voor de toekomst zodat het de tuinkamer van ons dorp wordt.

Wensen
De aanpassingen die deze week in het Lammetjeswiel zijn, vooruitlopend op de grote opknapbeurt, gedaan naar aanleiding van de wensen die naar voren kwamen tijdens informatieavonden over het gebied. En er zijn nog meer wensen. Wijninga: “Een hondenstrandje is één van die wensen. Dat zou kunnen op de plek waar nu vaak vissers zitten. Aan de overkant van het water zouden nog wat leuke plekjes gerealiseerd kunnen worden voor de vissers.”

IMG_4358 (Medium)

IMG_4350 (Medium) IMG_4355 (Medium) IMG_4363 (Medium)