IMG_2219 (Medium)ALBLASSERDAM – Bij handwerkwinkel Het Koperdraadje op het Scheldeplein in Alblasserdam worden deze week door honderd vrouwen evenzoveel rode katers gehaakt. Creatievelingen kunnen voor tien euro een patroon en wol kopen, om daar vervolgens in de winkel (of thuis) een kater van te maken. De opbrengst gaat naar de Leprastichting. Door het hele land doen mensen mee met de zogenoemde ‘haakathon’.

“Het is de rode kater uit ‘Jan, Jans en de Kinderen’. Jan Kruis, geestelijk vader van die kater, is ambassadeur van de Leprastichting,” vertelt Lia Rozendaal, eigenaresse van de Alblasserdamse handwerkwinkel.

“Tot nu toe hebben al honderd mensen zich aangemeld. Een vereiste is wel dat de iemand al kan haken. Anders is het wel wat moeilijk,” vervolgt Lia.

De hakende dames krijgen in de winkel koffie. De koek wordt verzorgd door ‘buurman’ Bakker Prins. Gemiddeld doet een deelnemer er vier uur over om een kater te maken. Men kan de kater vervolgens mee naar huis nemen รณf verkopen.

IMG_2219 (Medium)

webshop-pic-haakpatroon