IMG_0017 (Medium)ALBLASSERDAM – Leerlingen uit groep 8 van basisschool De Schalm uit Alblasserdam hebben dinsdag 9 juni 2015 in het gemeentehuis met elkaar gedebatteerd. Het finaledebat ging over de stelling: “Moeten vluchtelingen terug naar land van herkomst als de oorlog in hun land over is?”. Julia de Kloe, Kyara Blaak, Cateau Broere Eva Bos en Maud van Wingerden waren voor deze stelling en wonnen het debat. Zij wonnen daarmee kaartjes voor de film in Landvast.

Naast het debatteren hebben de leerlingen ook een lesje presenteren gekregen. Dit ter voorbereiding op de middelbare school. Het debat werd georganiseerd door de Alblasserdamse Jeugdgemeenteraad. De jeugdgemeenteraadsleden hopen het debat volgend jaar weer te organiseren.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_0017 (Medium)

IMG_0004 (Medium)

De winnaars. Foto: JGR Alblasserdam.

De winnaars. Foto: JGR Alblasserdam.