IMG_9705 (Medium)ALBLASSERDAM – Voetbalsupporters zijn zaterdagmiddag 6 juni 2015 op sportpark Souburgh in Alblasserdam met elkaar op de vuist gegaan tijdens en na een wedstrijd tussen ‘Alblasserdam 2’ tegen ‘De Alblas 2’. Een combinatie van warm weer, spanning en drank waren er volgens VV Alblasserdam-voorzitter Arjan Maat er de oorzaak van dat aan het einde van de wedstrijd de figuurlijke vlam in de pan sloeg.

Spugen
“Er werden in de slotfase vier rode kaarten uitgedeeld. Daar waren veel mensen het niet mee eens en de sfeer sloeg om. Toen twee vrouwen naar elkaar spuugden, ging het mis. Een man ging verhaal halen en sloeg iemand in zijn gezicht. Vervolgens bemoeiden steeds meer mensen zich er mee en liep het uit de hand. Er werd gevochten en er werden borden langs het veld kapot getrapt,” vertelt één van de bezoekers van het sportpark.

Zes politievoertuigen
Zes politievoertuigen kwamen met spoed naar het Damdorp om de boel te sussen. Toen de agenten en een politiehond arriveerden, bleek de situatie al grotendeels onder controle te zijn. Er werden ter plaatse geen aanhoudingen gedaan.

Zwarte bladzijde
Voorzitter Maat baalt van de situatie: “Ik geloof in mijn ‘cluppie’ en dan is het zo jammer dat dit gebeurt. Als bestuur schamen we ons hier ontzettend voor. Het is van beide kanten niet goed te praten. Het had niet mogen gebeuren. Dit is een zwarte bladzijde in de historie van VV Alblasserdam,” aldus Maat.

Geen aangiftes
Tot nog toe heeft niemand aangifte gedaan. Maat hoopt dat de supporters van beide partijen de ruzie onderling bijleggen. zodat er na de zomervakantie weer in goede harmonie op het sportpark gevoetbald kan worden.

Promotie
De slotwedstrijd van het seizoen eindigde in het voordeel van De Alblas, die daarmee promoveerde naar de eersteklas. Alblasserdam degradeerde.

IMG_9705 (Medium)

IMG_9699 (Medium) IMG_9704 (Medium)