IMG_8827 (Medium)ALBLASSERDAM – Cees (75) en Gerda (69) Zijderveld uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Locoburgemeester Dorien Zandvliet ging dinsdag 27 mei 2015 bij het echtpaar op felicitatiebezoek. Dit gebeurde niet bij hen thuis, maar bij gymnastiekvereniging KDO langs de Parallelweg in het Damdorp. “Gymnastiek is ons leven,” vertelde Gerda.

Zowel Cees als Gerda zijn bekende Alblasserdammers. Cees gaf 42 jaar lang les bij KDO en zijn vrouw geeft inmiddels al 45 jaar les en is nog steeds actief voor de vereniging. Gerda: “Dat doe ik nog altijd met ontzettend veel plezier. Elke keer is het weer genieten.” Behalve lesgeven bij KDO, geeft Gerda ouderengymnastiek in onder meer de Alblashof, het Maasplein en het Anker. “Het is geweldig om mensen uit hun stoel te krijgen en samen te bewegen,” lacht de Alblasserdamse.

Gerda en Cees, die in het dagelijks leven hovenier was, leerden elkaar kennen bij KDO. Nadat zij een tijdje verkering hadden gehad, traden zij in het huwelijk. Zij kregen twee zonen. Inmiddels zijn er ook al twee kleinkinderen. Cees: “Afgelopen weekend zijn we met de familie gaan fietsen in de Achterhoek. We hebben genoten!”

IMG_8827 (Medium)

IMG_8820 (Medium)