OorlogsmonumentALBLASSERDAM – De schaal van het oorlogsmonument aan de Polderstraat in Alblasserdam, die begin dit jaar door vandalen onherstelbaar werd vernield, is vervangen. Daarmee is het monument op tijd in ere hersteld voor de Dodenherdenking op 4 mei. De herstelkosten van het monument bedragen bijna 5.000 euro. Omdat er nog steeds geen daders bekend zijn, worden deze kosten door de gemeente betaald.

“De gemeente neemt de vernieling aan dit monument zeer hoog op. Met name omdat het monument symbool staat voor respect en herdenking aan de medeburgers die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn omgekomen. We zullen er daarom ook alles aan doen de herstelkosten te verhalen op de veroorzakers van de schade, zodra deze worden achterhaald,” zo laat een woordvoerster van de gemeente Alblasserdam weten.

Oorlogsmonument