20150420_101527 (Medium)ALBLASSERDAM – Eetcafé ‘t Raedhuijs aan het Cortgene in Alblasserdam is maandagavond 20 april 2015 officieel geopend. Tientallen gasten kwamen via de rode loper binnen om de eigenaren Martin en Manon Buijs te feliciteren met hun eigen horecagelegenheid.


Verbouwing
In het afgelopen jaar werd het oude pand van Gort Juwelier, dat jarenlang leeg stond, volledig verbouwd en gerenoveerd. Uiteindelijk bleven maar twee van de vier gevels overeind, moesten er 24 heipalen bijgeslagen worden en werd de kap volledig vernieuwd. Het echtpaar Buijs is dik tevreden met het resultaat: “Het is precies geworden zoals we het wilden,” lacht Manon.

Vers gebak
Behalve lekker eten, biedt ‘t Raedhuijs ook een ‘gezellige zit’ en worden er ‘s avonds lekkere snacks / garnituurtjes geserveerd bij de drankjes. Er is een uitgebreide lunchkaart en in de avond is er een eenvoudige menukaart. Tussendoor wordt er onder meer vers gebak van banketbakker Prins uit Alblasserdam geserveerd met diverse soorten koffie of thee.

Friet
“Mensen kunnen bij ons terecht voor koffie met gebak, verse thee, uitgebreide lunch, high tea/wine/beer, borrelhapjes, kaasplankje maar ook voor een saté, biefstuk of gamba’s met verse friet,” aldus Buijs.

Openingstijden
Het café is van maandag tot en met zaterdag vanaf 10.00 uur geopend. Zondag gaat de zaak om 12.00 uur open. Sluitingstijden zijn er nog niet: “Zolang het gezellig is, blijven we open,” besluit Manon.

Het nieuwe eetcafé is hier te vinden op Facebook.

 

20150420_101527 (Medium)

IMG_6125 (Medium) IMG_6131 (Medium) IMG_6136 (Medium) IMG_6146 (Medium) IMG_6149 (Medium) IMG_6159 (Medium) IMG_6167 (Medium) IMG_6174 (Medium)