IMG_4169 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Wethouder Arjan Kraijo heeft maandag 13 april 2015 de eerste vernieuwde leskisten van Weizigt uitgereikt aan kinderen uit groep zeven van basisschool ’t Nokkenwiel. Dit gebeurde bij het park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam. Na de overhandiging trokken de kinderen in groepjes door het park om opdracht over dieren en planten uit te voeren.

Bewustwording
‘Doe- en ontdekpad Huis te Kinderdijk’ is een onderzoekkist met opdrachten over dieren en planten die leven in het Alblasserdamse park. De kist is recent, in opdracht van de gemeente, door Weizigt geactualiseerd. De gemeente hoopt dat de leskisten, met daarin onder meer rugzakken, schepnetten en boekjes, de bewustwording en voorlichting over natuur en milieu stimuleren.

Twee uur
De lessen zijn bedoeld voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 en duren ongeveer twee uur. Het Doe- en ontdekpad kan uitgevoerd worden van augustus tot half oktober en van half april tot juli omdat er dan voldoende waterdiertjes zijn.

Gezond water
Naast dieren en planten gaat de les ook in op de geschiedenis van het park. Door de opdrachten leren de kinderen onder andere hoe ze aan dieren en planten kunnen zien of water gezond is en welke watervogels er leven en welke planten er groeien. Daarnaast leren de kinderen ook hoe zij samen moeten werken en hoe fijn het is om buiten bezig te zijn.

IMG_4164 [Desktop Resolutie] IMG_4166 [Desktop Resolutie] IMG_4169 [Desktop Resolutie] IMG_4178 [Desktop Resolutie] IMG_4185 [Desktop Resolutie] IMG_4204 [Desktop Resolutie] IMG_4209 [Desktop Resolutie] IMG_4217 [Desktop Resolutie] IMG_4226 [Desktop Resolutie] IMG_4234 [Desktop Resolutie] IMG_4243 [Desktop Resolutie]