061 Druk bezochte Open Dag van de Zorg in De Alblashof (Medium)ALBLASSERDAM – De deuren van verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam stonden zaterdag 21 maart tijdens de Open Dag van de Zorg en NL Doet wagenwijd open. Geïnteresseerden konden in deze Rivas-locatie onder andere meer informatie krijgen over de veranderingen in de zorg en het consultatiebureau. Tevens gingen deze dag enthousiaste vrijwilligers in en rondom De Alblashof aan de slag in het kader van NL Doet.
De dag begon met een opening door wethouder Dorien van Zandvliet. Zij stak ook de handen uit de mouwen en maakte een bloemstuk voor een van de huiskamers in het verpleeghuis. Vervolgens was er een spetterend optreden van breakdancegroep A-town B-boys. De bezoekers konden daarna kennis maken met de verschillende soorten zorg die Rivas levert in Alblasserdam.

Zorg voor ouderen
Onder het genot van een kop koffie kregen bezoekers informatie over thuiszorg en de veranderingen in de zorg. De wijkverpleegkundige was aanwezig om vragen over de thuiszorg te beantwoorden. Een teamleider van het verpleeghuis gaf uitleg over dementie en kleinschalige zorg.

Kinderen
Voor zorg voor kinderen was deze dag extra aandacht. Medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin waren aanwezig om alle vragen over opgroeien en opvoeden te beantwoorden. Medewerkers van de bibliotheek lazen voor in de knusse leeshoek. Veel kinderen hadden hun pop of beer meegenomen voor de poppendokter. Zo leerden zij spelenderwijs wat over de zorg.

NL Doet
Tegelijk met de Open Dag van de Zorg vond ook NL Doet plaats. Diverse vrijwilligers, zoals leden van de Rotaryclub Kinderdijk, zetten zich deze dag in om de bewoners van De Alblashof in de watten te leggen. Zij maakten onder andere samen de tuinmeubels schoon en de bloembakken werden voorzien van kleurrijke planten. Dit deden zij in het bijzijn van wethouder Zandvliet en waarnemend burgemeester Heijkoop. Verder werden er bloemstukken gemaakt voor de huiskamers en de bewoners werden getrakteerd op een high tea. Een aantal muren van de dagbehandeling werden voorzien van een nieuwe verflaag. ‘Het is geweldig om zoveel enthousiaste vrijwilligers een steentje te zien bijdragen’, zegt Lilian Bouman, regiomanager bij Rivas. ‘De bloemstukken en plantenbakken geven veel vrolijkheid en bij de eerste mooie lentedag kunnen de bewoners weer genieten van de tuin.’

Meer informatie
Voor meer informatie over De Alblashof, thuiszorg en andere vormen van zorg van Rivas kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl.

061 Druk bezochte Open Dag van de Zorg in De Alblashof (Medium)

NL- Doet 022 (Medium) NL- Doet 023 (Medium) NL- Doet 027 (Medium) NL- Doet 106 (Medium) NL- Doet 109 (Medium) NL- Doet 113 (Medium) NL- Doet 125 (Medium) NL- Doet 141 (Medium) NL- Doet 183 (Medium) NL- Doet 186 (Medium) NL- Doet 260 (Medium) NL- Doet 264 (Medium)