2015 februari 14 - Resultaat Griend Blokweerweg-3 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Vrijwilligers van de Stichting Groene Long gaat zaterdag 7 maart 2015 aan de slag in Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam. “We gaan elzen zagen, wilgen knotten en stekken uitzoeken voor nieuwe aanplant. We doen dat in ‘onze oorsprong’: het eerste deel Griend dat door de Stichting Groene Long is aangeplant,” aldus Cees van Leeuwen van de Groene Long.

Tijdens de afgelopen werkzaterdag op 14 februari werd er veel werk verzet in de griend langs de Blokweerweg. “Het ligt er weer spic en span bij. Het werk daar is voor dit seizoen klaar. Het was een geweldig sfeervolle valentijnsknotochtend,” blikt Van Leeuwen terug.

Lekstraat
Komende zaterdag gaan de vrijwilligers (iedereen mag meedoen) aan de slag in het park. Zij verzamelen zich tussen 08.30 – 08.45 uur bij het bruggetje / de Garage aan de Lekstraat / Biezenkamp. Van Leeuwen vertelt: “De koffie staat klaar en we beginnen wederom met een stukje voorlichting en een uitleg wat precies de werkzaamheden zullen zijn. Rond 09.00 uur gaan we naar de Griend. Zoals gewoonlijk rond 10.30 uur bijpraten met een ‘bakkie’ koffie en een koekje. Rond 12.30 uur sluiten we af met de gezamenlijke broodjes en de inmiddels zeer gewaardeerde Groene Long Soep.”

Laatste werkzaterdag
Waarschijnlijk wordt 7 maart de laatste werkzaterdag van het seizoen. Als het werk niet afkomt, is er nog een mogelijkheid voor een extra werkzaterdag op 14 maart. De volgende werkzaterdag is daarna pas in november weer.

2015 februari 14 - Resultaat Griend Blokweerweg-3 [Desktop Resolutie]

2015 februari 14 - Resultaat Griend Blokweerweg-1 [Desktop Resolutie] 2015 februari 14 - Resultaat Griend Blokweerweg-2 [Desktop Resolutie] 2015 februari 14 - Resultaat Griend Blokweerweg-4 [Desktop Resolutie]