IMG_2716 (Medium)ALBLASSERDAM – In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015, ging het CDA afgelopen weekend op stap met drie megaletters en een paar flesjes water. Op het Raadhuisplein in Alblasserdam gingen de kandidaat-Statenleden in gesprek met voorbijgangers. Thema’s daarbij waren onder meer bereikbaarheid, veiligheid en energie.

De kandidaat-leden voor de waterschappen deelden flesjes water uit. Na een bezoek aan Alblasserdam, bezocht het gezelschap Dordrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Maurits de Haan
Één van de kandidaat-Statenleden is Maurits de Haan. Het is de eerste geboren en getogen Alblasserdammer die op een verkiesbare plaats voor de Staten staat. “Voor deze Statenverkiezingen ben ik kandidaat voor het CDA voor de regio Drechtsteden en de Alblasserwaard. De reden waarom ik, naast dat ik het ook leuk en interessant vind, mij kandidaat gesteld heb, is met name omdat zowel de Drechtsteden als de Alblasserwaard nagenoeg niet op de kaart staan in ‘Den Haag’. Dat is mijns inziens echt niet terecht,” aldus De Haan die onlangs in Sliedrecht is gaan wonen.

Verkiezingen
De Provinciale Statenverkiezingen 2015 zijn Nederlandse verkiezingen waarbij de leden van de Provinciale Staten in de twaalf Nederlandse provincies voor de periode 2015/2019 worden gekozen. Deze verkiezingen vinden plaats op 18 maart 2015. Gelijktijdig worden ook de Waterschapsverkiezingen 2015 gehouden. De verkiezingen hebben invloed op de landelijke politiek doordat de nieuw gekozen leden van de Provinciale Staten op 26 mei 2015 bij de Eerste Kamerverkiezingen 2015 de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal kiezen.

IMG_2716 (Medium)