Maud van Det ( nummer 482) op weg naar de overwinning (Medium)ALBLASSERDAM – Zaterdag 7 februari vond in het Alblasserbos de 45-ste Souburghcross plaats. Elk jaar is deze cross de vierde in de reeks van het Jeugdcross Circuit van de Regio Dordrecht. De cross wordt georganiseerd door de jubilerende Atletiek vereniging AAA uit Alblasserdam. Bij een cross lopen de deelnemers niet over de gebaande paden maar het parcours is juist uitgezet over gras-, zand-, blubberpaden en plassen. Doordat de grond nog enigszins bevroren en het parcours afwisselend was, waren de cross omstandigheden uitdagend.

In verschillende leeftijdsklassen namen de deelnemers het tegen elkaar op. Vanuit AAA deden maar liefst 15 pupillen mee.

Tim Leeman,Julian Versluis en Rens Poirot verdedigden met succes de Alblasserdamse eer door bij de Jongens pupillen A respectievelijk als tweede, derde en vierde te eindigen. Bij de meisjes junioren D eindigde Tiamo Peeters in de top 5. Maud van Det wist bij haar debuut bij de pupillen C zelfs als eerste over de streep te komen. Hiermee gaven de jonge atleten een duidelijk visitekaartje af en onderstreepten daarmee dat de lopers de laatste jaren, naast het plezier in bewegen, meedoen voor de prijzen.

De atletiekvereniging Alblasserdam heeft een nog steeds groter wordende groep pupillen en junioren, die elke maandag en woensdag traint. Naast de wedstrijdgroep zijn er veel kinderen die twee keer per week sportief bezig zijn door de verschillende onderdelen van de atletiek te beoefenen.

Later dit jaar zullen in verband met het 70-jarig jubileum verschillende activiteiten worden georganiseerd waaronder een halve marathon langs het prachtige decor van de Alblasserwaard.

Meer informatie over trainingen en de (jubileum)wedstrijden vindt u op: www.aaa-atletiek.nl

Maud van Det ( nummer 482) op weg naar de overwinning (Medium)

Start Jongens pupillen A (Medium) Wedstrijdgroep Jongens pupilen A (Julian, Rens, Max, Tim)  (Medium)