ALBLASSERDAM – Sportbelangen Alblasserdam heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de SNS Bank Sportverkiezingen 2014, welke gehouden zullen worden op vrijdag 27 februari in Cultureel Centrum Landvast. Na alle aanmeldingen doorgenomen te hebben, heeft de schaduwjury besloten om de volgende sporters te nomineren:

In de categorie sportman:

• Brian Baggerman (15; Shorttrack): Hij traint op het regionale training centrum in Dordrecht, nam deel aan de (internationale) Starclass wedstrijden en behaalde de 3e plaats bij de opening games in Turnhout (België).
  • Wouter Breedveld (14; Turnen): Hij turnt op het hoogste niveau en beheerst een dubbele salto.

In de categorie sportvrouw:

• Sara Groenewoudt (14; turnen): Clubkampioene bij KDO.
  • Agda van Huët (13; Tennis): Speelt haar wedstrijden in de categorie 14 t/m 17 jaar en gaat wint met enige regelmaat prijzen in deze ‘oudere’ categorie.
  • Romy de Laat (15; Zwemmen): Zij werd Kampioen 100 en 200 meter vrije slag bij het regiokampioenschap lange baan en werd 7e op het NJJK in haar leeftijdscategorie op de 100m vrije slag.

In de categorie sportploeg:

• Kinderdijk A1 (korfbal): Zij zijn in de zaalcompetitie kampioen geworden en promoveerden daardoor naar het op een na hoogste niveau in Nederland (overgangsklasse), waar ze 3 van de eerste 6 wedstrijden wisten te winnen.
  • Wiekslag pupillen EG 1 (waterpolo): Komen uit in de Regio West, waar ze tegen landelijke topverenigingen spelen.
  • Smash ’66 CMV 6 (volleybal): Zij zijn kampioen geworden in de regio Dordrecht/Alblasserwaard en eindigde bij de laatste 16 op het regiokampioenschap NeVoBo regio Zuid (Limburg, Brabant, zeeland, Zuid-Holland Zuid incl R’dam Rijnmond)

In de categorie talent:

• Jilena Baggerman (11; Twirlen): Zij behaalde afgelopen jaar verschillende kampioenschappen. Zo werd ze Europees kampioen met 2 baton en behaalde ze op het EK zilver met dancetwirl, brons met 1 baton en een 4e plaats met strutting. Daarnaast werd ze op het NK 2x eerste en 2x tweede.
  • Noa Heussen (9; Tennis): Zij is een van de aanstormende talenten van ATV. Naast het clubkampioenschap, won zij ook de ‘masterstitel’ in haar categorie.
  • Matthijs Mallee (12; Tennis): Hij doet meestal mee met een categorie hoger (t/m 14 jaar) en behaalde daar zelfs de ‘masterstitel’.
  • Rosanne Stam (8; Turnen): Zij doet dit jaar voor het eerst mee met wedstrijden en won met overmacht de clubkampioenschappen in haar categorie.

Alle genomineerden maken daarnaast ook nog kans op de publieksprijs (beschikbaar gesteld door ‘De Vonk). Hiervoor kan van 6 tot 26 februari gestemd worden via de website van de Vonk.