De heer Dr. Jean-Jacques SuurmondALBLASSERDAM – Dr. Jean Jean-Jacques Suurmond (theoloog en columnist) gaat op woensdag 4 februari 2015 in op de vraag naar het bestaan van God. Hij doet dit tijdens een lezing in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. De avond wordt georganiseerd door een aantal Alblasserdamse (Havenkerk en Ontmoetingskerk) en Papendrechtse (Morgensterkerk en Bethlehemkerk) PKN-kerken.

Weg
“Suurmond schetst de (spirituele) weg die wij gaan aan de hand van het leven van Etty Hillesum, de van huis uit ongelovige jonge Jodin die in de oorlog van grote betekenis werd voor anderen,” vertelt dominee Hans van Walsum van de Ontmoetingskerk.

Gratis
De lezing van Suurmond is gratis toegankelijk. Van Walsum: “Suurmond gaat graag in gesprek met een breed publiek, gelovigen en niet-gelovigen, betrokken bij een kerk of niet. Iedereen is welkom op woensdag 4 februari om 20.00 uur in de Salon van Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.”

Suurmond
Dr. Jean-Jacques Suurmond is predikant-geestelijk verzorger, supervisor/begeleider en publicist, onder meer columnist van het dagblad Trouw. Van zijn hand verschenen de bundel Bestaat u? en Meer geluk dan grijsheid .Hij werkte mee aan het boek Altijd Etty (Ten Have).