oudpapier (Medium)ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam wil het komende jaar kijken hoe in het dorp op een slimmere manier oud papier opgehaald kan worden. Tot nu toe halen diverse scholen, kerken en verenigingen in Alblasserdam regelmatig oud papier op. De opbrengst van de verkoop van het papier mogen zij houden. Dat gaat om een bedrag van zo’n 50.000 euro. Echter, de gemeente moet 80.000 euro aan kosten maken om de inzamelaars te faciliteren met bijvoorbeeld een chauffeur en een vuilniswagen.

“We hebben de verenigingen, kerken en scholen een brief gestuurd, om het komende jaar opnieuw naar de inzameling te kijken. Misschien is het een idee om het oud papier overdag op te laten halen in plaats van ‘s avonds. De kosten zijn dan veel lager. Vervolgens zouden we de opbrengst kunnen verdelen,” opperde wethouder Peter Verheij dinsdagavond tijdens de gemeenteraadscommissievergadering.

Verheij beloofde dat de oud papierinkomsten voor de kerken, scholen en verenigingen niet zullen verdwijnen. “We willen de inzamelmethode efficiënter en goedkoper maken. Hoe dat precies vorm gaat krijgen, gaan we de komende tijd bespreken.”