makeThumbnail.asp (Medium)ALBLASSERDAM – Sportvisserij Nederland doet dinsdag 20 januari 2015 een visserijkundig onderzoek naar de visstand en het watermilieu in recreatieplas Het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van de Hengelsportvereniging Verenigde Alblasserdamse Hengelaars.

Onderzoek
Bij het onderzoek worden grote delen van het Lammetjeswiel met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Hieruit volgt een rapport dat onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd.

Kijkje nemen
“Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen bij het onderzoek,” laat Sportvisserij Nederland weten. Het onderzoek start rond 09.30 uur.