IMG_1398 (Medium)REGIO – De nieuwjaarsnacht 2014 / 2015 in Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas is relatief rustig verlopen. Er waren volgens een woordvoerder van de politie geen grote / noemenswaardige incidenten. Voor zover bekend zijn er geen personen aangehouden. Wel werden er vernielingen gepleegd en branden gesticht. Zo werden n Nieuw-Lekkerland, bij een supermarkt aan de Planetenlaan, een koepel en ruiten opgeblazen met zwaar vuurwerk. Ook de ruiten van een basisschool moesten er aan geloven.

Schade
Langs de Plantageweg in Alblasserdam werd een informatiebord bij de bushalte vernield en in de Korenbloemstraat werd een verkeersbord vernield.

Bij basisschool Het Kompas in Alblasserdam werden ruiten ingegooid. Verder rukte de brandweer vier keer uit voor (kleine) branden.

Het Palet
De eerste brand betrof een vreugdevuur voor Het Palet aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Na overleg met de politie werd besloten het vuur te doven. Nog geen uur later rukte de brandweer opnieuw uit naar de Van Eesterensingel omdat het vuur weer was aangestoken. Ook toen werd er, na overleg met de politie, geblust.

Containers
Verder ontstonden er branden in ondergrondse containers in de Emmertarwehof en de Savornin Lohmanweg in Alblasserdam.

Foto’s: Kees-Jan van Vessem, Kees Molenaar, Eswin Otte, Jeffrey van Ast en Peter Stam.

Kees Jan van Vassem vuurwerk Alblasserdam (Medium) _DSC3804 (Medium) _DSC3875 (Medium) B6OSYbbIMAEpBOS (Medium) IMG_1368 (Medium) IMG_1382 (Medium) IMG_1387 (Medium) IMG_1392 (Medium) IMG_1395 (Medium) IMG_1396 (Medium) IMG_1398 (Medium) IMG_1400 (Medium) IMG_1407 (Medium) 20150101_005701 (Medium) Jeffrey