kinderboerderij-geit-kindALBLASSERDAM – De Alblasserdamse kinderboerderij De Plantage aan de H. J. de Haanstraat gaat vanaf woensdagmiddag 7 januari weer open voor bezoekers. De boerderij is sinds half november gesloten voor publiek vanwege het uitbreken van vogelgriep elders in het land. Vanaf 7 januari zijn de bezoekers weer welkom op woensdagmiddag – en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag is De Plantage, vanwege het winterrooster dat tot maart wordt aangehouden, dicht.

Aanleiding voor het tijdelijk sluiten van de kinderboerderij was het uitbreken van vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp (gemeente Oudewater). Het virus was een ‘hoog pathogene variant’. Dat houdt in dat de griep zeer besmettelijk is voor gevogelte. De ziekte kan ook gevaarlijk zijn voor mensen. Daarom moesten ook kinderboerderijen maatregelen treffen.

Vogelgriep kan verspreid worden via andere vogels, stofdeeltjes en vogelpoep, maar ook mensen kunnen deze griep verspreiden. Mensen kunnen geen andere mensen besmetten, maar wel de kippen.