plastic afval inzamelen (Kopie)ALBLASSERDAM – Op vrijdag 9 januari 2015 start afvalinzamelaar HVC weer met het huis-aan-huis inzamelen van plastic afval. Uit sorteeranalyses blijkt dat tussen het restafval nog te veel plastic verpakkingsafval zit. Het doel is om naast de oranje verzamelcontainers, met huis-aan-huis inzameling nog meer plastic apart in te zamelen.

Aanbieden
HVC haalt de zakken eenmaal per maand huis-aan-huis op. Het enige wat u hoeft te doen is de volle zakken vóór 7.30 uur aan de doorgaande weg te plaatsen, bij één van de daarvoor bestemde plaatsen. Dit kan op de aanbiedplaats voor minicontainers, bij een stoeptegel waar een oranje plastic hero is aangebracht of een zogenaamde kroonring die aan een lantaarnpaal is bevestigd.

Gratis afvalzakken
Plastic afval verzamelt u in de speciale doorschijnende afvalzakken die gratis verkrijgbaar zijn bij: Albert Heijn en Hema in winkelcentrum Makado, Dirk aan de Sportlaan, Coopcompact van Es aan het Scheldeplein en in het gemeentehuis. Deze gratis afvalzakken zijn in de loop van 2015 alleen op bestelling via de gemeente te verkrijgen.

Meer informatie
Meer informatie over plastic afvalinzameling kunt u vinden op http://www.hvcgroep.nl en/of www.plasticheroes.nl.