Hennepkwekerij alblasserdam vroegestraatALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagochtend 17 december 2014, in een woning aan de Vroegestraat in Alblasserdam een hennepkwekerij ontdekt. Dit gebeurde na een anonieme tip. Er werden zo’n 300 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast was er in het huis kwekerijapparatuur aanwezig. De stroom voor de kwekerij bleek te zijn afgetapt. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de planten vernietigd en het materiaal uit de woning gehaald en afgevoerd.

De woning werd verhuurd door Woonkracht10. De woningcorporatie geeft de huurder zeven dagen de tijd om zijn contract te ontbinden. Doet hij dat niet, wordt de juridische weg ingeslagen. Alle kosten die dan gemaakt worden, zullen verhaald worden op de huurder. Verder geeft Woonkracht10 de situatie door aan Woonkeus. De komende vijf jaar is de huurder niet meer welkom als huurder.

Er zijn tot nog toe geen mensen aangehouden.

Foto’s: Jan-Peter de Vreede en Peter Stam.

 

 

Hennepkwekerij alblasserdam vroegestraat IMG_0497 [Desktop Resolutie] IMG_0518 [Desktop Resolutie] IMG_0533 [Desktop Resolutie] IMG_0538 [Desktop Resolutie]

B5DS6GuIQAAqUVE [Desktop Resolutie] B5DS5E2IcAAxyyT [Desktop Resolutie]