WINKEL-GELD-KASSA-BILJETTEN-DIEFSTALALBLASSERDAM – De Alblasserdamse gymnastiekvereniging KDO verdenkt haar penningmeester er van dat hij een greep uit de clubkas heeft gedaan. Hoeveel geld er precies weg is, is nog niet bekend. Het bestuur heeft de penningmeester per direct geschorst en gaat aangifte van verduistering tegen hem doen. De verduistering van het geld kwam aan het licht toen de club een externe kascontrole uit liet voeren.

Kascontrole
Daaruit bleek dat er onregelmatigheden waren in het financieel jaarverslag van 2013. De extra controle werd gedaan, nadat de penningmeester de kascontrolecommissie ‘bijzonder lang’ tegenwerkte.

Sporthal
Het bestuur meldt dat er, ondanks het feit dat er vrijwel zeker financiële schade is, de bouw van de nieuwe sporthal, noch het functioneren van de vereniging in gevaar is.

Ledenvergadering
Omdat een door de leden verkozen penningmeester niet zomaar verwijderd kan worden, heeft KDO een extra ledenvergadering ingepland. Die vergadering wordt op 7 januari gehouden. Daarbij zullen ook alle vragen die er leven, zoveel mogelijk worden beantwoord. Als tussentijdse penningmeester is Maaike Tuijtel aangesteld. De leden van de club zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Meer info volgt wellicht later vandaag.