IMG_5825 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Twintig kinderen hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan de jaarlijkse roofvisdag in Alblasserdam. De dag werd georganiseerd door de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (V.A.H.), die sinds kort is samengegaan met ‘Ons Belang’. De Kinderen werden om 9.30 uur verwacht. Na het welkomstwoord en de splitsing in twee groepen, kon er begonnen worden met de dag.
Organisator Hikmet Hakioglou doet verslag van de dag:

“De dag bestond uit een presentatie door twee enthousiast leden van de Snoekstudiegroep Nederland België (SNB) te weten Daan Baars en Edgar Snoek ( hoe krijg je het verzonnen). De presentatie bestond uit verschillende manieren van vissen op roofvis , materiaal en het belangrijkste hoe om te gaan met de vissen.

Na de presentatie werd de groep in tweeën gedeeld. Een groep ging een spinner maken en de andere maakten een dropshot lijntje voor het vissen op baars. Voor de buiten activiteit hadden we dit jaar vijf boten waar de kinderen slepend met kunstaas probeerden een snoek te vangen. Tijdens het varen vertelden de mannen van de boot over hun visserij.

“Tussen de middag konden we met zijn allen ons tegoed doen aan een kop erwten of tomaten soep met een broodje rookworst. Na het middag eten werden de groepen gewisseld en konden de activiteiten van vooraf aan weer beginnen.”

Het is niet een echte wedstrijd maar de nummers 1, 2en 3 krijgen altijd een extra prijs. Hengelsport winkel “De Snuffelhoek” heeft dit keer 3 sets met 3 shads als prijs beschikbaar gesteld. Teus Verhoeven heeft nog aangeboden om de nummer 1 en degene met de grootste snoek een dag mee te nemen met de boot voor een onvergetelijke dag. De kinderen die buiten de prijzen vielen hebben allemaal een shad gekregen van Piet de Ruiter, de snoekbaarsgids en van de vereniging een kunstaas voor in de polder.

  1. Jorg Zanen                  met 4 snoeken met een totaal van 223 cm.
  2. Marnix van Weert       met 3 snoeken met een totaal van 173 cm.
  3. Arie Jan van Ommen   met 2 snoeken met een totaal van 99 cm.

De grootste snoek is gevangen door Corstiaan Heuvelman van 67 cm. Een bijzondere vangst was een baars van 42 cm door Steven Goudswaard.

Om 15.30 kwam deze succes volle dag ten einde en namens de jeugd commissie willen we: Adri van Pelt, Hildo de Lange,Teus Verhoeven, Piet de Ruiter en Patrick de Jong van de boten. Melissa Sturrus en Martine Zanen voor in de keuken. Wim Sturrus, Jacco Zanen ,Marc in’t Veld en Bert Kooijman bedanken voor hun inzet en hopen volgend jaar weer een geweldige dag te organiseren. Alle foto’s zullen op de website gezet worden. www vah-alblasserdam.nl. Foto’s zijn gemaakt door Martine Zanen.”

 

Alle Aandacht - [Desktop Resolutie] Arie Jan van  Ommen  3de [Desktop Resolutie] Corstiaan Heuvelman met een snoek van 67 cm [Desktop Resolutie] Daan Baars en Edgar Snoek [Desktop Resolutie] de dag zit erop [Desktop Resolutie] Drop shot maken [Desktop Resolutie] even de drop shot proberen. [Desktop Resolutie] even de spinner proberen [Desktop Resolutie] Groep 2014 [Desktop Resolutie] IMG_5825 [Desktop Resolutie] IMG_5829 [Desktop Resolutie] Jorg Zanen 1ste [Desktop Resolutie] Klaar voor een mooie dag [Desktop Resolutie] Liggen klaar voor vertrek [Desktop Resolutie] Marnix van Weert 2de [Desktop Resolutie] Snoekstudiegroep Nerderland, Belgie [Desktop Resolutie] Spinner maken [Desktop Resolutie] Steven Goudswaard Baars 42 cm 1 [Desktop Resolutie]