IMG_9468 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Rinus (77) en Sjani (74) van Muylwijk uit Alblasserdam zijn maandag 24 november 2014 vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jan Heijkoop bracht het jubilerende echtpaar maandagochtend in hun woning langs de Nedersassen een felicitatiebezoek. Slagerij
Ruim 25 jaar had de familie Van Muylwijk een eigen slagerij in Alblasserdam. “Dat was in de Fop Smitstraat, in de wijk Kinderdijk. In 2004 ben ik gestopt,” vertelt Rinus.

Steeds mooier
Rinus en Sjani ontmoetten elkaar ongeveer 57 jaar geleden. Rinus: “Ik was slagersknecht en reed op de transportfiets. Sjani werkte bij kruidenier Van Zessen. Daar kwam ik regelmatig langs. Ik vond Sjani steeds mooier worden en uiteindelijk heb ik kennis aan haar gekregen. (verkering, red.)”

Kinderen
Het echtpaar kreeg twee kinderen (Ellen en Peter) en heeft inmiddels vijf kleinkinderen. Sjani verblijft vanwege haar gezondheid doordeweeks in de Alblashof. De weekenden brengt zij nog wel thuis door.

Buren
Burgemeester Heijkoop en meneer Van Muylwijk zijn langs dezelfde weg in Oud-Alblas opgegroeid en waren bijna-buren. Het was daarom niet verwonderlijk dat tijdens het felicitatiebezoek, allerlei herinneringen bovenkwamen en werden besproken…

IMG_9468 [Desktop Resolutie]

IMG_9469 [Desktop Resolutie]