IMG_9090 (Medium)ALBLASSERDAM – Op de A15 tussen Alblasserdam en Tiel hebben in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 november diverse aanrijdingen plaatsgevonden door een gladde laag op het wegdek. De eerste aanrijding vond rond 23.10 uur plaats op de snelwegoprit bij Alblasserdam richting Gorinchem. Daarbij raakte één vrouw gewond. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de twee auto’s, waarvan één tegen de vangrail terecht kwam, weggetakeld.

Even verderop botsen ook voertuigen op elkaar. Verder kwamen er diverse meldingen bij de meldkamer binnen van gespinde auto’s. Hierop werd besloten om de snelweg tot aan Tiel volledig af te sluiten. Een reinigingsbedrijf werd ingeschakeld om het wegdek schoon te maken. Waardoor de gladheid op het wegdek werd veroorzaakt, is nog niet bekend. De politie heeft het vermoeden dat een vrachtwagen olie heeft gelekt.

Rond 04.00 uur was de weg weer schoon en toegankelijk voor het verkeer.

IMG_907bew (Medium) IMG_9082 (Medium) IMG_9086 (Medium) IMG_9090 (Medium) IMG_9102 (Medium) IMG_9127 (Medium)