B2V7HkyIcAEnHfoALBLASSERDAM – De Alblasserdamse gemeenteraad heeft donderdagavond 13 november een zogenoemde ‘profielschets’ voor een nieuwe burgemeester aangeboden aan de Commissaris van de Koning. In het document wordt beschreven naar wat voor soort burgemeester Alblasserdam op zoek is. Tot 1 augustus was Bert Blase burgemeester van het Damdorp. Sinds zijn vertrek naar Vlaardingen, neemt burgemeester Jan Heijkoop waar en wordt er gezocht naar een nieuwe, vaste burgervader.

In de profielschets zijn onder meer meningen van burgers opgenomen. Zodra het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de vacature openstelt, kunnen geïnteresseerden solliciteren. Daarna maakt de Commissaris van de Koning een selectie. De totale benoeming kan ongeveer acht maanden tot één jaar duren.

In dit document is te lezen wat de gemeenteraad en Alblasserdammers van de nieuwe burgemeester verwachten. Zo moet de burgervader humoristisch en aanspreekbaar zijn, goed kunnen luisteren, een natuurlijk leider en inspirator zijn en daadkrachtig optreden waar dat nodig is.

Foto: Jaco Brand.