Witte Brug vervanging PapendrechtOUD-ALBLAS – Van maandag 10 november 06.00 uur tot zaterdag 13 december 11.00 uur is de Veerweg aan de zijde van Oud-Alblas geheel afgesloten voor auto’s. Fietser kunnen nog wel gebruik maken van de weg. De afsluiting gebeurt in het kader van de vervanging van het oude Veerwegviaduct (Witte Brug) over de A15 bij Papendrecht door Rijkwaterstaat. In eerdere berichtgeving over de werkzaamheden aan het Veerwegviaduct zijn meerdere periodes van afsluiting van de Veerweg aangekondigd. Deze zijn nu samengevoegd tot één aaneengesloten periode.

Werkzaamheden
In de periode 10 november tot 13 december wordt het kruispunt ten noorden van het Veerwegviaduct gereconstrueerd. Vanwege de hogere doorrijhoogte van 4,60 meter van het nieuwe viaduct wordt de T-kruising ten noorden van de A15 opgehoogd. Daarnaast wordt het fietspad omgelegd en de aansluiting van het fietspad op de Veerweg aangepast. Het nieuwe viaduct krijgt namelijk een breder fietspad aan één zijde in plaats van de huidige twee smalle fietspaden aan weerszijden van het viaduct. In de nacht van maandag 24 of dinsdag 25 november worden de bogen op het viaduct geplaatst.

Planning
De voortgang van het werk afhankelijk van het weer. Bijvoorbeeld vorst, of te veel regen, kan ervoor zorgen dat de uitvoering van werkzaamheden opgeschoven wordt. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, kan het nieuwe viaduct half december in gebruik genomen worden. Daarna zullen nog afrondende werkzaamheden volgen, zoals de ontmanteling van de bouwplaats en het herstel van het groen.

Omleidingen
Verkeer uit Alblasserdam naar N214 richting Bleskensgraaf wordt omgeleid via de A15, afrit 23 en de N214. Verkeer van N214/N3 naar Oud-Alblas wordt omgeleid via de N214, N481 en Oost- en Westeinde. Op het Oost- en Westeinde in Oud-Alblas geldt een aslastbeperking van 15 ton. Zwaar verkeer dat door Oud-Alblas wil rijden moet tijdig een ontheffing aanvragen bij Waterschap Rivierenland. Verkeer tussen Papendrecht en Alblasserdam kan over de Edisonweg, Burgemeester Keijzerweg en N3 vice versa rijden. Voor fietsers blijft er altijd een doorgang open, weliswaar soms op rijplaten. Soms moeten fietsers even afstappen.

Foto: Pieter van den Berg.

Meer foto’s van het Witte-Brug-project zijn hier te vinden: pietervandenbergfotografie.blogspot.nl