rechterALBLASSERDAM – Een 24-jarige vrouw uit Alblasserdam heeft deze week een rijontzegging van drie maanden gekregen. De vrouw stond voor de Rotterdamse rechtbank terecht, omdat zij op 12 juli 2014 met een flinke slok te veel op haar snorfiets door Oud-Alblas reed. Een blaastest wees uit dat de vrouw ruim tien keer te veel had gedronken. Het alcoholgehalte was maar liefst 900 microgram per liter uitgeademde lucht te zijn. Dat terwijl 88 microgram alcohol voor haar, als beginnend bestuurster, was toegestaan.

Behalve de drie maanden rijontzegging, kreeg de vrouw ook nog een voorwaardelijke boete van 600 euro en een voorwaardelijke rijontzegging voor de duur van drie maanden. De voorwaardelijke straffen vervallen, als zij binnen twee jaar niet opnieuw de fout in gaat. Mocht zij in de komende twee jaar wél betrapt worden op een strafbaar feit, zal zij behalve de nieuwe straf ook de voorwaardelijke straf van deze week opgelegd krijgen.