PIV709221 - Oceanco [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Het door Oceanco gebouwde superjacht ‘Equanimity’ heeft afgelopen maand twee prijzen gewonnen. De eerste prijs werd tijdens de World Yacht Trophies in Cannes (Frankrijk) uitgereikt. Het Alblasserdamse jacht kreeg de titel ‘Beste jacht van het jaar’ in de categorie ‘langer dan 82 meter’. De uitreiking vond plaats bij het Carlton Beach Hotel. Na de uitreiking volgde een spectaculaire nachtelijke parade van jachten langs de kustlijn. De andere prijs, ‘The Finest New Yacht of the 2014 Monaco Yacht Show, werd eind september uitgereikt in de Yacht Club in Monaco.

De ‘Equanimity’ werd op de Alblasserdamse werf van Oceanco onder de werknaam Y709 gebouwd en vertrok in juni van dit jaar naar het zuiden. Het miljoenenjacht is het eerste ter wereld dat volgens het nieuwste Passenger Yacht Code-concept is gebouwd. Het vaartuig is geschikt voor 26 gasten.

Het superjacht heeft vijf dekken en is uitgerust met een beachclub, zwembad, bibliotheek, sauna, hammam, fitnessruimte en helikopterplatform. Het interieur is ontworpen door de gerenommeerde Andrew Winch en de architectuur is van Azure Naval Architects.