IMG_0060 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een kleine honderd bewoners van de West-Kinderdijk in Alblasserdam hebben afgelopen weekend, tijdens nationale burendag, een ‘dijk van feest’ gevierd. Twee tuinen waren omgebouwd tot feestlocatie. In de tuinen stonden een barbecue, een springkussen en partytenten. Het buurtfeest, dat dit jaar voor het eerst werd gehouden, startte rond 17.00 uur. Contacten werden aangehaald en verhalen uitgewisseld.

De Alblasserdamse wethouders Arjan Kraijo, Dorien Zandvliet en Peter Verheij kwamen langs en lieten weten onder de indruk te zijn van de saamhorigheid in de buurt.

In de avond werden op de schuur foto’s geprojecteerd. De foto’s van ‘de dijk door de jaren heen’, waren beschikbaar gesteld door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Tegen middernacht werd het feest afgesloten. De organisatie overweegt, vanwege het grote succes, om volgend jaar opnieuw een buurtfeest te houden.

IMG_0060 [Desktop Resolutie]

IMG_9112 [Desktop Resolutie]

Buurtbewoner Jasper Stam beschilderde een spandoek.

IMG_0061 [Desktop Resolutie] IMG_0062 [Desktop Resolutie] IMG_0063 [Desktop Resolutie]