MOK 12 zwALBLASSERDAM – De Mannen Ontmoetings Kring van de Hervormde Gemeente in Alblasserdam organiseert een avond om te luisteren en met elkaar te spreken over: ‘Stille tijd … het morgengebed’. Arie de Rover is de spreker. Alle mannen uit Alblasserdam en omstreken zijn van harte uitgenodigd op dinsdag 23 september 2014 om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:45 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in de Damsteen, Cortgene 12 in Alblasserdam, naast de Grote Kerk.

De mannen van de gemeente komen, naast de vele andere activiteiten, bij de MOK zeven keer per jaar bij elkaar voor Bijbelstudie en het bespreken van onderwerpen waar geloof en maatschappij samenkomen. “Dinsdag 23 september willen wij iedereen uitnodigen om samen te luisteren en elkaar te versterken en te bemoedigen, maar vooral om te delen wat ons in ons geloof in onze God verbindt,” aldus Arjan Buitelaar namens de MOK.

Alpha-cursus
In de kerk aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam wordt op woensdag 24 september gestart met een Alphacursus. “Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Of wil jij je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof?   Dit soort vragen en meer kunnen aan de orde komen tijdens een Alpha-cursus,” vertelt medeorganisator Ton van Delft.

Op woensdagavond 24 september start in het kerkgebouw aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam de eerste cursusdag. Deze eerste avond, die vooral bedoeld is voor informatie en kennismaking, is er een van een reeks van tien. De avonden beginnen allen met een maaltijd gevolgd door een inleiding over het onderwerp wat die avond aan de beurt is. Hierna wordt er in groepjes over dit onderwerp doorgepraat. Ergens halverwege de cursus is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een cursus weekend.

Heb je interesse in deze cursus kom dan eens vrijblijvend luisteren op de introductieavond Graag vooraf opgeven via c.van.delft6@kpnplanet.nl zodat er voor voldoende eten gezorgd kan worden. De bijeenkomst begint om 18.30 uur. Vanaf 18.15 uur is de kerk open.