IMG_1007 (Medium)ALBLASSERDAM – Tientallen mensen hebben zaterdag 13 september een bezoek gebracht aan het Raadhuisplein in Alblasserdam. Op het plein waren activiteiten georganiseerd door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard in het kader van de Open Monumentendag. De dag werd georganiseerd in samenwerking met Arresleeclub Glijen en Rijen en Boerenwagens Van Asperen. Het thema van dit jaar was ‘Op reis’.

De officiële opening werd om 10.00 uur verricht door Dorien Zandvliet, wethouder van de gemeente Alblasserdam. Tot 16.00 uur waren er veel voertuigen van vroeger, zoals koetsen, rijtuigen, auto’s, bus, motorfiets en fiets te zien. Ook was er de fototentoonstelling over het thema ‘Op reis’ en waren er diverse koffers van vroeger te zien. Kinderen konden een rondrit maken in een koetst en rijden op een paard van de zorgboerderij Tro Tardi

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar was er een prijsvraag en een tekenwedstrijd over koffers. Ook konden zij een ritje op een pony maken. De prijsuitreiking naar aanleiding van de prijsvraag en tekenwedstrijd vindt later deze maand plaats.

IMG_0979 (Medium) IMG_0981 (Medium) IMG_0982 (Medium) IMG_0990 (Medium) IMG_1005 (Medium) IMG_1007 (Medium) IMG_1019 (Medium) IMG_1028 (Medium)

Deel dit bericht via...